С най-много преференции е Живко Мартинов от ГЕРБ, от БСП е Даниел Петков

08:15, 27 мар 17 / Политика 25 691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разпределението на шестте депутатски мандата в област Добрич ще бъде обявено до 48 часа от  ЦИК, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Добромир Добрев. Това ще може да стане едва след като се обработят и протоколите от секциите в чужбина.

Кои ще са депутатите ще зависи и от преференциалния вот.  Прави впечатление, че налице е силен мажоритарен вот за някои от кандидатите на основните партии. Продължава да го има обаче и феномена „Любимец 15%, при който много преференции получават кандидатите, които са в листата под същия номер, под който е политическата сила в бюлетината.

Така при ДПС, която се яви на изборите под №9, най-много преференции е получил деветият в листата Пламен Петров от с. Божурово, общински съветник в Община Добричка.

В БСП, която бе с №10 в бюлетината, принципът 10/10 е донесъл 1913 преференции на десетия в листата Боян Саркизов. С най-силен преференциален вот при социалистите обаче е третият в листата – Даниел Петков, с 2094 гласа за мажоритарния вот.

В листата на ГЕРБ с №11 в бюлетината, „любимец 11/11” е Живко Желязков от Община Добричка, който е получил 1601 преференциални гласа. С най-много преференции обаче е вторият в листата – общинският лидер в Добрич и бивш депутат Живко Мартинов – 2283 пеференции.

При „Обединени патриоти” преференциалния вот е за водача Йордан Йорданов, получил 1044 гласа, при „ВОЛЯ” – също, 515 преференции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама