Възрастна жена хвърли през терасата си 30 000 лева и златни накити

18:59, 11 апр 17 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възрастна перничанка е измамена със сумата от 30 000 лева и множество златни накити. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР - Перник. Приложена й е изпитаната схема със залавяне на телефонни измамници. 

Вчера на домашния телефон на 83-годишна жена се обадил неизвестен, който се представил за полицейски началник и заявил, че провеждат акция по задържането на престъпници, занимаващи се с измами на граждани. Мнимият полицай поискал от възрастната всичките налични парични средства и златни накити, който да послужат като доказателство при задържането на бандитите, като обещал, че след това ще ги върне. Така лековерната  пенсионерка събрала 30 000 лева и множество златни накити и ги изхвърлила през терасата.  След известно време разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

От ОДМВР – Перник отново напомнят на гражданите, да не дават под никакъв предлог пари и ценности на непознати. Преди да предприемат каквото и да било, да се обадят на свои близки и роднини и на тел. 112. По-младите да предупреждават периодично възрастните си родители, баби и дядовци, за видовете телефонни измами и да не им оставят да разполагат с големи суми пари и ценности.

При всяко съмнително обаждане, да се търси съдействие от полицията по места.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама