Ликът на Георги Димитров се появи на паметника на жертвите на комунизма в Бургас

15:02, 01 май 17 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Образът на комунистическия лидер Георги Димитров се появи на паметника на жертвите от  комунистическия режим в Бургас. Ликът на вожда е изрисуван с черен спрей, като под изображението стои надпис на английски език, превърнал се в крилата фраза от филма „Терминатор“ с Арнолд Шварценегер: I'll be back (Аз ще се завърна).

 

Неизвестният „художник“ явно не случайно е подбрал деня на своето творение – Първи май, когато традиционно БСП провежда шествие по повод Деня на труда и на международната работническа солидарност.

Срещу вандалския акт веднага скочиха от местната организация на СДС. От там призоваха за незабавна реакция от страна на институциите с настояване полиция и прокуратура в най-кратък срок да открият „автора”, който е осквернил паметника. Според демократите хулиганската проява навръх тачения от комунистите 1-ви май за пореден път доказва тотално неуважение към историята и към хилядите хора, станали жертва на тоталитарния режим.

Паметникът на жертвите на комунизма бе кауза, за която СДС се бори в продължение на 27 години. Той бе завършен преди малко повече от месец, в предизборния период за парламентарните избори, в градинката срещу Апелативния съд на Бургас. Неговата основна идея е да е място, където близки на репресираните от комунизма да могат да ги почетат. Затова от СДС тълкуват появата на лика на Георги Димитров като престъпление.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама