Задръстванията към София отново са гарантирани

15:18, 01 май 17 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В последния почивен ден се очаква интензивен трафик към София. От КАТ напомнят, че тунелите на "Витиня" и "Ечемишка" ще бъдат отворени само в едната тръба, което е предпоставка за образуване на колони от коли.  Между 50 000 и 80 000 автомобила се очаква да влязат днес в столицата. 

На входовете на София "Пътна полиция" ще реорганизира движението и ще пусне повече ленти за влизане в града. Униформените действаха по същия начин и в петък, когато пуснаха движението в масовата посока - за излизане от София, в две ленти, а в насрещното - по една.   За това днес за улеснение на трафика през Владая до 20.00 ч. ще има две ленти за влизащите в София. Алтернативният маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала "Люлин". 

От 14.00 до 20.00 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни. 

Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението. Информация за актуалната пътна обстановка може да бъде получена от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bglima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.   На българо-турската граница трафикът е интензивен, на ГКПП "Капитан Андреево" има километрична колона от товарни автомобили на изход от страната, посочват на сайта си от Главна дирекция "Гранична полиция". 

Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове на границите със Сърбия, Македония, Гърция и Румъния е нормален.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама