Тръмп е готов да се срещне с Ким Чен Ун

19:59, 01 май 17 / Свят 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов да се проведе лична среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, ако условията го позволяват. Това заяви държавният глава в интервю за агенция „Блумбърг“.

„Ако е подходящо да се срещна с него, ще го направя абсолютно, за мен ще бъде чест“, каза Тръмп.

През последните месеци Северна Корея се превърна в най-неотложната заплаха за външната политика на САЩ, след като режима на Ким продължава да разработва своята ядрена и балистична програма, въпреки протестите на международната общност.

Ако подобна среща се осъществи тя ще е и първата подобна за Ким Чен Ун, който не се е срещал с международен лидер откакто идва на власт през 2011 г.

„Повечето хора никога не биха казали такова нещо, но аз ви казвам, че при правилните обстоятелства аз ще се срещна с него. Имаме извънредна новина“, каза американският лидер по отношение на готовността си за среща с Ким Чен Ун.

Напрежението между Пхенян и Вашингтон се засили, след като през януари Тръмп обеща да не позволи на КНДР да разработи ядрено оръжие, което да е способно да достигне до континенталните части на САЩ. От своя страна Северна Корея определи думите на американския лидер както „сплашване и изнудване“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама