В Пловдивско започва раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се

07:00, 03 май 17 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), Българският Червен кръст започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 6290 нуждаещи се български граждани на територията на област Пловдив.

Раздаването започва от днес ще продължи до 19 май 2017 година и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат 49,800 кг хранителни продукти.

Правоимащи лица по програмата са: лица с установени 90 на сто трайни увреждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания (ЗИХУ), които имат личен доход до 314 лв., към месец февруари 2017 г.; Лица, получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, по реда на чл. 8д от закона за семейните помощи за деца, към месец февруари 2017 г.

Раздаването ще се  извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта 23 пункта в областта, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама