Работилница за ръчно правени свещи организират в Разград

07:00, 03 май 17 25 692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Workshop „ Игра на светлини в барокови отражения“ ще бъде организиран днес в Разград. Работилницата за изработване на карвинг свещи ще бъде от 9 до 12 часа и от 14 до 19 часа във фоайето на Народно читалище „Развитие” – 1869 г.  /Стария театър/, съобщиха от културната институция.

За специалните техники, експериментирането с цветовете и формите, и символът на запалената свещ ще разкаже по време на работилницата карвинг артистът Мария Аргирова. Присъстващите ще се докоснат до изкуството на старите венециански майстори и историята на карвинга. Те ще имат възможността да изработят сами своята бутикова свещ. Тази свещ ще бъде уникална, защото ще отразява почерка и енергията на участниците. С нея те ще могат да зарадват близък човек или приятел. 

Таксата за участие в работилницата е 15 лева. Уъркшопът е отворен за всички желаещи, без ограничение на възрастта. 
Водещият на събитието Мария Аргирова е от гр.Пловдив. Нейната мисия е да разпространи това изкуство в България, тъй като то все още е непознато като творческа индустрия. Тя смята, че това ще създаде един дългосрочен съзидателен процес, който ще генерира една нова публика, участваща директно в създаването на продукта – една различна възможност за разгръщане и обогатяване на творческия потенциал и себеизразяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама