Слонове изместиха бунтовниците в индийски щат

01:41, 03 май 17 25 209 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Див слон стъпка до смърт селянин, който кротко работел на нивата си. Синът на загиналия бил тежко ранен, съобщи полицията в щата Джаркханд, в източната част на Индия, предаде ТАСС. Слоновете се превръщат в проблем номер едно за изстрадалия щат. Това съобщиха от БГНЕС.

Това е вече осма жертва на нападения на слонове в щата от началото на годината. През 2016 в същия щат загинаха 66 души – повече отколкото са жертвите на местни бунтовници маоисти, които убиха 57 души.

Джаркханд е сред десетте индийски щата, в които от над 40 години продължава активната дейност на маоистите, сочени за най-голямата заплаха за вътрешната сигурност на страната.

Бунтовниците редовно атакуват полицейски служби и местни бюрократи и не се спират пред убийства на обикновени граждани, които не споделят идеологията им и са заподозрени, че докладват на властите. Въпреки това, в последните три години координираните мерки срещу бунтовниците доведоха до рязък спад на насилието.

Според полицейски представител, мародерстващи групи диви слонове сега поемат ролята на бунтовниците и стават проблем номер едно за полицията. Но с тях не може да се постигне договореност за мирна капитулация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама