Зоран Заев: Сърбия се ръководи от националисти

07:59, 03 май 17 / Свят 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сърбия се ръководи от националисти начело с Александър Вучич. Това каза лидерът на Социалдемократическия съюз /СДСМ/ Зоран Заев в интервю за белградското издание "Курир". информира БГНЕС.

Вучич определи себе си като регионален лидер, но много бързо, при първата възможност, разкри националистическите си позиции, когато имаше опасност за политическото му бъдеще", каза Заев.

Веднага след интервюто от снощи късно през нощта реагира дясната ръка на сръбския премиер и бъдещ президент Александър Вучич Ивица Дачич, който е вицепремиер и министър на външните работи.

"Незнам с какво заслужиха Вучич и сръбсккото правителство тази брутална и скандална атака от страна на македонския претендент за премиерския пост. Няма ли си достатъчно проблеми в Скопие, та търси такива и в Белград", каза Дачич пред държавната телевизия и попита: Защо Заев не атакува Еди Рама /албанския премиер, бел.ред./ и Хашим Тачи /президентът на Косово, бел.ред./...Както македонските граждани имат право да избират кой да ги управлява, това право имат и сръбските граждани. Много по-силни държави и лидери от Македония няма да определят кой да управлява Сърбия", каза още Дачич и не пропусна да припомни, че признаването на Република Македония от страна на Белград е довело до напрежение в отношенията с приятелска Гърция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама