Училището в „Камчия“ получи руска държавна акредитация

08:15, 03 май 17 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ преди дни е получило руска държавна акредитация за началното ниво на общообразователната си дейност. Решението е утвърдено със заповед на Федералната служба по надзор в сферата на образованието и науката към Министерството на образованието и науката на Руската федерация.

„За нас руската акредитация е заслужено признание на големите възможности и постижения на СОК „Камчия“ , както и изпълнение на решенията от протокола за сътрудничество между България и Русия в областта на образованието, подписан през 2014 г. в СОК „Камчия“ от министерствата на образованието и науката на двете страни. Протоколът определя,  че СОК „Камчия“ ще се утвърждаването като водещ център на руското образование в България, център за изучаване и разпространение на руския език, квалификационен и сертификационен център.

Освен възможността за допълнително изучаване на руски език и за полагане на руския Единен държавен изпит, за всички желаещи ученици от І до ІV клас на ЧСУ „Юрий Гагарин“ вече се предлага подготовка и атестация както по българската, така и по руската образователна система. Продължава работата за получаване на руска акредитация на основната и средната общообразователна степен“, съобщиха от Училището на бъдещето.

ЧСУ „Юрий Гагарин“ е лицензирано от Министерството на образованието и науката на България и е включено в регистъра на училищата в България. От три години приема и обучава ученици от І до ХІІ клас, които доказват високото ниво на подготовка както с външното оценяване, така и с престижни награди в национални и международни олимпиади, конкурси и състезания.

В училището вече започна приемът във всички класове от I до XI клас за учебната 2017/2018. При желание от страна на бъдещите ученици и техните родители да посетят училището и да се срещнат с преподаватели, могат да го направят всеки работен ден от 9 до 15 ч., включително и през ваканциите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама