Откриха международен конкурс "Южни слънца"

09:31, 03 май 17 / Култура 25 578 Шрифт:
Автор:

С внушително дефиле по централните улици на града участниците и техните ръководители поставиха голямото начало на тазгодишното издание. 

Под музикален съпровод и с подкрепата на одобрителните погледи на петричани децата стигнаха до сцената на градския площад. 

Конкурсът бе открит тържествено от кмета на Петрич Димитър Бръчков.

Международният детски конкурс "Южни слънца" включва четири направления за изява- пленер, живопис "Мелодии от багри", писане на есе или стихотворение на тема "България – приказка незабравима".

В конкурса участват 1000 деца от България, Русия, Украйна, Киргизстан и Македония. 

Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Общински детски комплекс Петрич.

"Нека тези два дни бъдат незабравими за всички вас участниците, нека създадете добри приятелства по между си, нека споменът от това участие бъде вълнуващ момент, към който ще се връщате с удоволствие. Петрич се гордее, че е домакин на Международния детски конкурс „Южни слънца", приветства кметът Димитър Бръчков. 

Официалното откриване беше съпроводено с двучасова музикална програма ,в която участие записаха местни и гостуващи състави. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама