Продължава да расте разликата между консерваторите на Меркел и социалдемократите

11:06, 03 май 17 / Свят 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рейтингът на германската Социалдемократическа партия (СДП) падна под 30-те процента само пет месеца преди парламентарните избори в страната. Само за седмица одобрението на социалдемократите е спаднало с 2%, показва проучване на социологическия институт „Форса“, изготвено за списание „Щерн“ и телевизия RTL. Това информира ТАСС, цитира БГНЕС.

Ако изборите в германия се състоят тази седмица, то СДП ще получи 28% подкрепа, изоставайки от блока на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС) с 8%, тъй като те взимат 36%.

Що се отнася до другите партии, то евроскептиците от „Алтернатива за Германия“, Зелените и лявата партия „Ди Линке“ взимат по 8%. Свободната демократическа партия на Германия пък получава 7%.

Голяма остава и разликата в одобрението на основните кандидати за канцлерския пост. Ангела Меркел се ползва с подкрепата на 47% от избирателите, а лидерът на СДП Мартин Шулц с 28%. Това е подобрение на рейтинга на канцлера с 3%, за сметка на бившия председател на Европарламента, който губи 2%.

В допитването на „Форса“ участие са взели 2500 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама