Жителите на Кермен са доволни от мерките за охрана

11:13, 03 май 17 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима охранители, назначени по пилотен проект на „Общинска охрана и СОТ” за засилване на имуществото в населените места на Община Сливен, започнаха работа в град Кермен.

„Местните хора са изключително доволни, защото кражбите на селскостопанската продукция са големи. И петимата охранители са местни хора, познават много добре района и населението. Те са въоръжени и ще дават 24 часови дежурства. Към центъра има един служебен автомобил”, посочи кметът на Кермен Живко Жечев.

Той благодари на Община Сливен за инициативата и изтъкна, че с тази дейност се изпреварва дългоочаквано решение на Народното събрание, свързано с охранителната дейност по места. По думите му общинските служители ще подпомагат и работата на полицията в този район.

По проекта на общинската фирма са назначени общо 15 охранители. Те работят в три обособени центъра. Първият център обхваща град Кермен и селата Младово, Бозаджии, Скобелево, Биково, Николаево, Чокоба и Глуфишево. Вторият - селата Самуилово, Крушаре, Гергевец, Панаретовци, Мечкарево и кв. "Речица". Третият - Желю войвода,  квартал "Дебелата кория" и селата Сотиря, Тополчане, Калояново, Глушник, Блатец, Драгоданово, Трапоклово, Горно Александрово и Камен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама