Ердоган призова Русия бързо да отмени търговските ограничения

11:36, 03 май 17 / Свят 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турският президент Реджеп Ердоган заяви преди излитането си за Сочи, че е необходимо Русия да отмени търговските ограничения спрямо Турция с оглед окончателно нормализиране на отношенията.

„Ако искаме да достигнем търговски оборот от 100 млрд. долара, трябва бързо и изцяло да бъдат отменени всички ограничения. Желаем това да стане, с господин Путин полагаме общи усилия за решаване на съществуващите въпроси за връщане на отношенията на предишното равнище”, каза Ердоган. Това информира ТАСС ,цитира БГНЕС.

Според турския лидер „най-голямото препятствие” пред ефективното развитие на търговските отношения са въведените от Русия ограничения. „Тези ограничения са най-голямото препятствие пред успешното развитие на нашето икономическо сътрудничество с Руската федерация. По-рано нашите министри обсъждаха темата за отмяна на санкциите, а аз ще го обсъдя с Путин. Отмяната на ограниченията е най-важното условие за постигане на 100 млрд. долара търговски баланс”, посочи Ердоган.

Той отбеляза също, че Турция „се стреми да балансира търговско-икономическото сътрудничество с Русия”, защото вносно-износният баланс е все още в полза на Москва.

Ердоган добави, че за ефективно развитие на отношенията „трябва да бъдат отменени и визовите ограничения”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама