Третокласник от Русе е сред победителите в конкурса за рисунка "Моят учител е супергерой"

12:05, 03 май 17 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Даниел Рафаилов - ученик от 3 клас в СУПНЕ „Фридрих Шилер” - Русе, е един от победителите в Националния конкурс за рисунка „Моят учител е супергерой”, съобщават организаторите. Рисунката на Даниел е избрана заедно с тези на Боян Ганев и Бояна Стоянова от София във възрастова категория – 1 до 4 клас. Предстои да бъде организирана изложба с творбите на победителите и подбрани произведения на останалите участници в конкурса.         

Рисунки за своите учетели – супергерои са изпратили 856 ученици от над 150 училища от цялата страна. На 30 април експертно жури в състав – Любен Генов (Председател на Съюза на българските художници), Гергана Янева (Изпълнителен директор на Фондация „Тебешир“), Антоанета Илиева (художник и илюстратор) и Мариела Иванова (художник и преподавател по изобразително изкустов), определи по трима победители в три възрастови категории – 1 до 4 клас, 5 до 8 клас и 9 до 12 клас. Всички победители ще получат грамоти и специални награди, осигурени от Фондация „Тебешир“ и столичния магазин „Импресия“. 

Рисунките на победителите могат да бъдат видяни на адрес http://tebeshir.bg/superheroes 

Националният конкурс за рисунка „Моят учител е супергерой” се организира от Фондация „Тебешир” с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Целта на конкурса е да провокира учениците да се замислят, какво означава да бъдеш учител и какви са качествата и уменията, или иначе казано суперсилите, на добрия учител. Основната цел на кампанията е да сподели добрите примери от българското образование и по този начин да вдъхнови повече млади хора да бъдат учители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама