Дурхан Мустафа се отказва от депутатското си място 

12:55, 03 май 17 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дурхан Мустафа, обявен за избран народен представител в 44-тото НС, с решение на ЦИК от 27.04.2017г., е депозирал заявление за прекратяване пълномощията на народен представител, информира БГНЕС.

За решението си Дурхан Мустафа информира ръководството на ДПС и ПГ на ДПС, съобщиха от партийния п ресцентър. В своето изявление Дурхан Мустафа заявява: „Преди години влязох в политиката с убеждението, че за доверието на избирателите ни са важни идеите и погледът към бъдещето. До постигането на тази не толкова лесна задача стоеше и израстването в политиката – израстване, постигнато с борба. Като човек, постигал изборни победи в екип и с честно състезание, днес не мога да приема служебна победа, каквато би била влизането ми в Народно събрание след напускането на Камен Костадинов. Затова и взех решението да последвам неговия пример и да се откажа от мястото си на народен представител от Бургас. Оставам в ДПС като член на Централното оперативно бюро. Като част от ръководството на партията ще продължа да отстоявам ценностите, които вярвам, че трябва да присъстват в политиката. Пожелавам успех на колегата, който ще заеме това място.”

Ръководството на ДПС и ПГ на ДПС е уважило решението и аргументите на Мустафа.

БГНЕС припомня, че Камен Костадинов от ДПС напусна парламента. Той обясни, че във Велико Търново и в Бургас, и в двете листи били реализирани преференции на случаен принцип. „Водачът на листата има освен привилегията да бъде водач и отговорността за поведението на хората в съответните листи. „Считам, че отговорността и примера се дават лично“, каза Костадинов.

От своя страна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че политическите партии са обществени организации, създадени на доброволен принцип от хора с общи интереси, обща идеология и общи цели. Той посочи, че ДПС има решение да не се реализира мандат на база случайни преференции от рода на 15/15 и в случая 9/ 9“, каза Карадайъ и добави, че уважава решението на Камен Костадинов да даде пример.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама