Наказаха с пробация непълнолетен грабител

13:26, 03 май 17 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наказание „пробация“ наложи Районният съд във Варна на непълнолетен извършител на грабежи. С. Тошков се призна за виновен в това, че през периода 4 – 19 декември 2015 г., като непълнолетен и в условия на продължавано престъпление, чрез употреба на сила и заплашване отнел мобилни телефони и пари от владението на различни собственици.

В единия от случаите подсъдимият, който бил настанен в социално заведение във Варна, сплашил чрез нанасяне на удари друг младеж от същия дом, противозаконно присвоил неговия мобилен телефон и впоследствие се разпоредил с него. Другият извършен по идентичен начин грабеж е извършен посред бял ден на оживена централна улица, а потърпевшият е уличен музикант. След като го заплашил на 19 декември, младежът взел мобилния му телефон, а по-късно същия ден чрез заплашване и употреба на сила отнел и припечелените от него пари.

Към датите на извършване на престъпленията Тошков бил неосъждан, но се водел на отчет към Детска педагогическа стая за регистрирани противообществени прояви и има налагана възпитателна мярка.

Имуществените щети към момента са възстановени на пострадалите, съобщиха от пресслужбата на съда. След постигнато в съдебна зала споразумение на 18-годишния грабител беше наложено наказание от 7 месеца пробация при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационни служители. Съдебният акт е окончателен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама