Русенско село посреща отново празниците без единствения си банкомат

14:56, 03 май 17 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русенското село Червена вода отново е без банкомат по празниците. Шести ден единственото устройство не работи, като се очертава ситуацията да продължи до Гергьовден.Около Великденските празници банкоматът бе повреден в продължение на цели осем дни, предаде БГНЕС.

Кметът на Червена вода Румен Русев обясни, че вчера са идвали техници на банката, но не са успели да отстранят повредата. Не е ясно и кога отново ще дойдат да работят по банкомата. „Не идват по празници, тъй като вероятно имат някакъв график, по който обикалят банкоматите по малките населени места. Явно по празниците банкоматът се натоварва и се получава някакъв проблем, но какъв е точно, нямам никаква представа“, коментира Русев.

Най-притеснени от неработещия банкомат са пенсионерите, които не могат да си вземат пенсиите. Някои споделят, че вземат пари назаем от съседи, а други пък пазаруват на вересия от магазина. В търговския обект проявяват разбиране, тъй като всички се познават, а и клиентите се издължават веднага, щом могат.

По-младите избират да пътуват до Русе, където да теглят пари, но признават, че това не е решение. Хората смятат, че трябва да има поне още един банкомат, за да могат да теглят спокойно пари.

Единственото устройство в Червена вода обслужва населението от 1400 души. Но тъй като през селото минава и пътят Русе-Кубрат, много от преминаващите шофьори също ползват банкомата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама