ДК глоби Левски с 25 300 лева и затваряне на сектор "А"

15:19, 03 май 17 / Спорт 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Левски отнесе сравнително лека санкция от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз заради изцепките на феновете в двубоя срещу ЦСКА-София през уикенда, предаде БГНЕС. "Сините" са глобени с 25 300 лева и само сектор А ще бъде затворен за един мач.

За издигнатата свастика наказанието е наполовина, защото е била свалена почти на момента - 19 000 лв. плюс още 6 300 за нерегламентирано използване на пиротехника и бомбички, както и за хвърлени предмети с последствия (три пострадали лица). Левски е наказан и с лишаване от домакинство, но каквато е практиката в последните години санкцията е заменена със затваряне на сектор "А", където бяха безредиците по време на двубоя. Санкцията за ЦСКА е 4 300 лв.

"Има си определена процедура, която трябва да се случи. Максималната глоба е 37 500, но ние степенуваме деянието, в случая е за изключително кратко време била вдигната тази свастика, след което е свалена. Факт е обаче, е органите не са успели да отнемат свастиката поради бурното противодействие на феновете. Имаме пръв случай, ако се върнете назад, с доста други отбори процедирахме по същия начин. Затова е 19 хиляди лева. При всеки следващ случай, независимо дали за кратко, или за дълго, вече ще следва цялата санкция, защото това са неща, които не само БФС, но и световните футболни централи следят строго. Още повече, че Левски беше наказан за подобно нещо от Европа. Процедираме с еднакъв аршин спрямо всички, независимо кой е отборът", коментира председателят на ДК Юрий Кучев.

В края на брифинга Кучев още веднъж напомни на феновете на всички отбори в България, че използването на пиротехника по време на мача не е регламентирано и дори е забранено със специален закон, а именно то е най-честата причина за налагане на глоби от страна на ДК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама