Изграждат нова птицеферма за пилета-бройлери в село Сушево, общ. Завет

16:41, 03 май 17 25 2150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първа копка за изграждане на птицеферма за отглеждане на пилета-бройлери направи днес в разградското село Сушево областният управител на Разград Манол Кившанов, съобщиха от областната администрация.

Инвестицията ще бъде реализирана със средства по проект, финансиран по Подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Общата стойност на инвестицията е 1 500 000 лв., като одобрената финансова помощ по проекта е 776 542,05 лв.  В птицефермата ще се отглеждат 40 000 броя пилета-бройлери. Бенефициент по проекта е Леда Сюлейманова Велиева – местен бизнесмен.

По време на събитието областният управител Манол Кившанов заявил, че благодарение на активни земеделски стопани, област Разград продължава да се развива като район с модерно животновъдство. Той подчертал, че тази инвестиция в селски район ще допринесе за решаването на проблема с обезлюдяването и безработицата в малките населени места. Кившанов пожелал успешно развитие и разрастване на бизнеса на инвеститора.

На първата копка са присъствали ощ зам.кметът на община Завет арх. Денис Татар, кметът на Сушево Атике Ешреф, представители на Общинска служба по земеделие, гр. Завет, на местния бизнес и на изпълнителя на обекта „Антора“ ЕАД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама