„Добре дошли в България“ иронизира патриотизма по нашите ширини

16:51, 03 май 17 / Култура 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В пространството за съвременен танц и пърформанс ДНК към националния дворец на културата в София, утре вечер (4 май) от 19.30 часа, зрителите ще могат да се насладят на пиесата на Здрава Каменова и Гергана Димитрова „Добре дошли в България“.

Двете номинации за „Аскер“, в категориите драматургия и поддържаща женска роля, са допълнителен подтик да отделите няколко часа от петъчната си вечер, за да поразсъждавате върху разликите между патриотизма и национализма по нашите ширини.

Основната причина да го направите обаче, безспорно е забавният сюжет, забъркал всичко това в апетитен, дъхав тюрлю гювеч, подправяйки го с родна чубрица и поднасяйки го с щедри щипки родолюбие и лека предупредителна усмивка.

Президентът на републиката призовава всички българи да се включат активно в привличането на бежанци, които да се заселят в България, за да усвоим жизненоважни пари по евро фондовете. Всички българи - мъже, майки, ловци, пенсионери, артисти започват активна пропаганда към бежанците подминаващи България.

Междувременно чакали емигрират към Западна Европа, български емигрант сее репички в Германия и мечтае да се включи в първата мисия до Марс, еколожка изследва популацията на агресивни привнесени видове калинки и кактуси, които превземат територии, застрашавайки наши родни видове. Националисти решават да превземат Плиска, докато сигнал за бомбен атентат всява паника в центъра на София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама