Евродепутатът Филиз Хюсменова: Подкрепата на европейците за ЕС се връща

17:42, 03 май 17 / Политика 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евродепутатът Филиз Хюсменова цитира данни от проучването на „Евробарометър“, което показва, че подкрепата сред европейците за членството в Европейския съюз се връща на почти същото ниво като през 2007 г., преди икономическата криза. Тя ги представи пред дами, членове на ДПС от област Търговище. Групата посети Европейския парламент  по покана на евродепутата. От 2 до 4 май гостите проследяват работата на Европейския парламент и на българските евродепутати от ДПС.

Според изследването, визирано от Хюсменова за 57% от европейците членството в ЕС е нещо добро. Това представлява увеличение от четири процентни пункта в сравнение с предишното проучване от септември миналата година.

„Сегашното равнище е почти същото като това от 2007 г., а EС премина през много препятствия. През 2008-2009 г. започна голямата финансова криза, която прерасна в икономическа и социална, и открои отдалечаване между евроинституциите и европейските граждани. След преодоляването й започна бежанската криза, последва силна популистка и националистическа вълна в държавите членки, след това Брекзит , засили се тероризмът, заговори се за Европа на две скорости”, така българският евродепутат обобщи последното десетилетие на Евросъюза. 

Гостите коментираха с Хюсменова как тези събития са се отразили в ежедневието на българските граждани.  В програмата на посещението е включена и презентация, която подробно представя комисиите в Европарламента, политическите групи, както и процедурите за взимане на решения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама