СОС отпуска 400 000 лв. на софийските клубове

18:10, 03 май 17 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За втора поредна година Столичният общински съвет предоставя 400 000 лв. на спортните клубове в София. Средствата са по приетата миналата година Програма, с която кметството прави още една стъпка към своя ангажимент да подпомага развитието на спорта на територията на града. Две трети от тази сума са предназначени за колективните спортове, а останалата част – за индивидуалните.

Кандидатстващите тази година клубове бяха одобрени от няколко общински комисии, а днес представители на одобрените бяха на работна среща в ИнфоЦентър София2018, където се запознаха с условията при които ще бъдат преведени сумите.

През тази година по проекта са кандидатствали 56 клуба, 14 от тях отпаднаха на административната проверка. Така одобрените са общо 42 – 21 в индивидуалните и 21 в колективните спортове, съобщава www.sofia2018.bg.

Повечето от клубовете са декларирали, че отпуснатите средства ще бъдат използвани приоритетно за развитие на детско юношеските школи.

Екипът на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” към Столична община ще обработи и финализира спешно документите, за да бъдат извършени траншовете в максимално кратки срокове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама