Бъдещи архитекти представиха идеи за промишлените територии в Девня

18:23, 03 май 17 25 559 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Третокурсниците по специалност архитектура от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" , които през есента на миналата година посетиха община Девня, за да се запознаят отблизо със спецификата на района, изработиха успешно своите проекти на тема "Промишлени територии". Най-добрите работи са изложени по етажите на сградата на общинската администрация и могат да бъдат разгледани от жителите и гостите на града до 9 май.

В своите курсови проекти студентите по архитектура преминаха през 4 основни етапа: географско проучване на община Девня, изследване на конкретен терен, намиране на проектно решение и изработване на макет. Затова и всяка курсова работа в рамките на експозицията представя по 4 платна, визуализиращи основните етапи на проекта. 

При посещението си в Девня през есента на миналата година студентите огледаха промишлен терен, за да могат да се съобразят с разположението на инженерната инфраструктура и да се доближат максимално до действителността, което усложни допълнително задачата им. За да ги улесни, главният архитект на общината Симеон Георгиев им предостави Общия устройствен план на града и опорен план на местен завод

След откриването на специализираната изложба кметът Свилен Шитов покани бъдещите архитекти в ритуалната зала на общината, където им благодари за проявения професионализъм.

Той  запозна студентите с историята на Девня, с нейната добра транспортно-логистична инфраструктура и с богатия ѝ природен ресурс – факторите, които я правят притегателно място за крупни инвестиции. Студентите заявиха готовност да предоставят безвъзмездно своите проекти на общината, ако тя намери начин да ги реализира по линия на публично-частното партньорство. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама