Базата на СОМАТ в Кошарица излиза на търг за 1,5 млн. лв.

18:25, 03 май 17 25 2816 Шрифт:
Автор:

Почивната база на СОМАТ в несебърското дело Кошареца е обявено за публична продажба, показа проверка на Topnovini.bg. Частният съдебен изпълнител Илко Бакалов вади имота на търг за непогасени дългове. Върху обекта има ипотека в полза на Централна кооперативна банка и възбрана от НАП. Продаваното имущество включва земя с три сгради на ул. „23 септември“. Началната цена е 1 484 550 лв. Отделно се продава и поземлен имот в местността „Под село“ в Кошарица на цена от 23 988 лв.

Почивната база, известна и като хотел „Сомат“, предлагаше оферти за почивки на цена от 15 до 20 лв. на човек. Хотелът разполага с 21 двойни стаи с веранда и три апартамента, всички с телевизор с кабелна TV и безжичен интернет.

Кандидатите за имота могат да подават оферти от 5 май в едномесечен срок в Районен съд – Несебър.

Продажбата на базата в Кошарица идва като следствие от срива през последните години на най-голямата превозваческа компания в страната. СОМАТ, тръгнала още по времето на социализма, беше приватизирана през 1994 г. и стана част от германската група Willi Betz. Дълги години дружеството продължи да бъде номер едно по приходи в автомобилните превози. Сривът тръгва след ареста на сина на Вили Бетц – Томас, който е задържан през 2005 за подкупване на висши държавни чиновници от бившите съветски републики. Той е осъден на 5 години затвор, а финансовите проблеми за българското дружество започват да се усещат през 2008-9 година. Приходите на дружеството се свиха десет пъти за шест години, започна и разпродажба на недвижими имоти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама