Второкласничка от СУ „Св. Кл. Охридски“ е шампионът на национално състезание

20:34, 03 май 17 25 1491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Яна Вутова от 2 „а“ клас на от СУ „Св. Кл. Охридски“ в Добрич бе обявена за най-добрия участник в националното състезание „Моята родина“. Тя завоюва златен медал и спечели купата на победителите за най-добро представяне, съобщиха от учебното заведение.

 

Училището по изкуствата бе единственото от Добрич, което се включи в националното състезание по история и цивилизация „Моята Родина“.
На финалния кръг, който се проведе в Стара Загора, училищният отбор завоюва един златен и три бронзови медала.Златото спечели Яна Вутова. С бронзови медали са Виктория Тачева от 2 „а“ клас, Весела Лазарова – 3 „в“ клас и Никола Минчев - 4 „а“ клас.

Състезанието е организирано от педагогическата асоциация „Образование без граници“ и е за ученици от 2 до 12 клас, разпределени в 7 възрастови групи - 2 клас, 3 клас, 4 клас, 5 клас, 6 клас, 7 -8 клас, 9-12 клас. Провежда се в 2 дистанционни кръга през ноември и февруари, и финал през април. Наградите във всеки от кръговете са златен, сребърен и бронзов медал и сертификати за всички участници. Според регламента, се определя шампион сред шампионите - кметът на общината домакин връчва наградите на най-добрия участник в турнира и награда за учител с най-много медалисти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама