Двубоят Макрон-Льо Пен

23:01, 03 май 17 / Свят 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двамата останаха на балотаж, след като на първия тур на изборите преди две седмици спечелиха най-много гласове в сравнение с останалите кандидати. Тогава Льо Пен постигна исторически за крайната десница резултат - 21.30% от гласовете.

Тя остана на второ място след напористия млад проевропейски политик и бивш банкер Макрон, който я изпревари макар и не с много – 24.01%. Сегашната битка се очертава яросна, в известен смисъл предопределена, след като повечето от следващите по резултати кандидати за Елисейския дворец призоваха своите избиратели да не гласуват за Льо Пен. Сондажите сочат вече голяма преднина за Макрон, около 60%, но все още изходът не е напълно сигурен, тъй като немалко хора все още не са взели своето решение.

Самата Льо Пен се опита да наклони везните в своя полза, като коренно промени някои от основните си политически приоритети през последните дни. Тя спря да говори за излизане от ЕС, което бе едно от основните й заявления по време на предизборната кампания преди първия тур. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама