Игуаин доближи Ювентус до финал с два гола срещу Монако

23:40, 03 май 17 / Спорт 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един срещу друг се изправиха отборът с най-добра атака в турнира срещу този с най-добра защита, като прословутата отбрана на „бианконерите“ надделя и успя да спре звездната атака на съперника. Шампионите на Италия бяха почти безгрешни през всички 90 минути, а на висота бе и голмайсторът на тима Гонзало Игуаин, който отбеляза и двата гола.

Аржентинският нападател откри резултата в 29-та минута, когато завърши с точен изстрел по земя от границата на наказателното поле страхотна контраатака, започната от Пауло Дибала и продължена от Дани Алвес. В 59-та минута Алвес за втори път асистира на Игуаин, след като центрира перфектно отдясно, а аржентинецът не сбърка от близко разстояние.

До края домакините натиснаха в търсене на поне един гол, но така и не успяха да го постигнат, като защитата на Юве отново демонстрира изключителната си класа, а и Джанлуиджи Буфон се отличи с добри намеси в заключителните минути. По този начин тимът на Масимилиано Алегри си осигури комфортна преднина преди реванша в Торино след седмица.

Снимка: БГНЕС

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама