Библиотечните и информационни специалисти ще отбележат своя професионален празник в Деня на Шумен

07:00, 11 май 17 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С три прояви библиотечните и информационни специалисти ще отбележат професионалния си празник днес, съобщиха от Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”.

Празничният ден ще започне с изложба „Българската история в художествено слово и образ” от 10.30 ч. в изложбената зала. Минути след това ще бъде представен и спектакъла „Оттука започва България” – вербатим спектакъл на ДКТ „Васил Друмев”, с начален час от 11.00 ч. във фоайето на 2-рия етаж на библиотеката.

Събитията днес се организират за гостите на библиотеката. Шуменци и гостите на града ще имат възможност да разгледат и изложбата „Българската история в художествено слово и образ”, която ще остане до края на месец май. Експозицията е реализирана в 22 въздействащи пана с художествени колажи от произведения на българската литература, живопис и иконопис, от произведения на художествената миниатюра, на скулптурата, архитектурата и художествената фотография и представя знакови личности и събития от историята на Първото и Второто българско царство.

Първата част на изложбата, посветена на Първото българско царство, библиотеката организира през 2016 г. във връзка с честването на 1335-годишнината от създаването на Българската държава.

През настоящата година експозицията бе допълнена с втората си част – Второ българско царство, като предстои тя да бъде развита и обогатена, така че да представя българската история в пълнота.

От библиотеката напомнят, че в днешния празничен ден няма да работят с читатели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама