Библиотечен форум се провежда днес в Добрич

07:46, 11 май 17 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Библиотечен форум „Библиотеката днес – предизвикателства и възможности” се провежда днес в Добрич от 10 до 13 часа, съобщиха организаторите от Регионална библиотека „Дора Габе”. Днес се отбелязва професионалният празник на библиотекарите.

Форумът се осъществява, съгласно договор с Министерство на културата за изпълнение на дейности и отговорности при осъществяване на държавната политика в областта на библиотечно-информационното обслужване. На форума ще присъстват библиотекари от област Добрич, от регионалната библиотека, читалищни библиотекари от град Добрич, партньори на библиотеката.

Сред темите, които ще бъдат обсъждани, са „Библиотечна система e-Lib PRIMA – внедряване в Регионална библиотека „Дора Габе”. Интернет каталог”; „Специалните издания - юбилейни, двуезични, некомерсиални и мястото им в библиотечния фонд. Няколко частни случая от света на авторското право”; „Дигиталната библиотека – интегрална част от услугите, предлагани от Регионална библиотека „Дора Габе”; „Представяне факсимилно издание на библиотеката на "Златна книга за Златна Добруджа" под редакцията на Хр. Цанков-Дерижан, София, 1940 г.”.

Ще бъде представен и проект „Библиотеката - посредник в образователната интеграция на деца от ромската общност”, реализиран с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”.

За 12-а поредна година, Регионална библиотека „Дора Габе” се включва в Националната библиотечна седмица. Тя се провежда от 9 до 13 май и се организирана от Българската библиотечно-информационна асоциация.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама