Разширява се инициативата за Къщички за книги в Добрич

09:12, 11 май 17 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да се монтират Къщички за книги на различни места за отдих в Добрич – около тази инициатива на граждани се обединяват общественици и общинска администрация.

„Нашата съгражданка Кичка Колева направи предложение в града на определени места да бъдат монтирани Къщички за книги. Във времето, когато децата ни общуват виртуално, е хубаво ние да търсим нестандартни начини, с които да ги привлечем към четенето”, сподели педагогът Антония Кирова. Тя оповести новината по време на проведената в Добрич Нощ на литературата.

 

По думите й, поставянето на такива къщички на емблематични места, там, където добричлии отмарят – на детски площадки, в парка, ще даде възможност на хората да почетат книга и, ако им хареса, да я вземат. „Защото няма нищо по-хубаво от това една книга да се предава от човек на човек. А, ако имат любима книга, която искат да направят достояние на хората от града, да я оставят в къщичката. Така книгите ще се обогатяват, ще се разширява кръгът на хората от различни възрастови групи.

Педагози са се ангажирали деца от различни училища да „осиновят” къщичките за книги и да се грижат за тяхното поддържане.

 

Те ще бъдат изработени от фирми в града, което разширява кръга на хората, съпричастни към тази идея, която ще се осъществи с помощта на Общината, посочи Кирова.

Припомняме, че вчера Регионалният исторически музей монтира първата в града Къщичка за книги. Тя се намира пред Дом-паметник „Йордан Йовков”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама