Областният управител събира културната общественост на Пловдив

10:20, 11 май 17 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Здравко Димитров отново събира културната общественост на Пловдив на тържествено честване на 11 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, създатели и разпространители на първата славянска азбука – глаголицата. Димитров е основният инициатор и двигател на идеята да събере за трети път на едно място дейци на културата, образованието, общественици и творци от област Пловдив, които ще отдадат почитта си към делото на Светите  братя Кирил и Методий и тържествено ще отбележат деня на българската просвета, култура и славянската писменост. Областният управител иска да превърне това честване в традиция, която да продължи дълги години.

Днес от 18.00 часа във фоайето на Областна администрация – Пловдив, ще се събере не само елитът на пловдивската културна общественост, но и едни от най-светлите умове в страната. По покана на Димитров, специални гости на вечерта ще бъдат акад. Антон Дончев, акад. Константин Косев, проф. Иван Маразов, проф. Васил Проданов. Те пристигат в Пловдив със съдействието на уважавания български журналист, поет, редактор, критик, публицист, книгоиздател и обществен деец Иван Гранитски.

В чест на празника, Областният управител стартира кампания за закупуване и даряване на ценни книги на библиотеки и читалища. Първата колекция от книги на присъстващите на празника академици, които са дарение Димитров и Сдружение „Бизнесът за Пловдив“, ще бъдат предоставени на Народна библиотека „Иван Вазов“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама