Кметът на София: Изграждаме още 5 нови детски градини

14:06, 11 май 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет нови детски градини се строят в момента в София. Предстои да започне изграждането на още 3. Това заяви столичният кмет Йорданка ФАндъкова пред БНТ. Тя бе категорична, че ще бъдат направени детски градини в два квартала, където никога не е имало - "Кръстова вада" и "Манастирски ливади".

Разширяването на трасето на метрото върви в срок, потвърди столичният кмет. "Очаквам до края на май да започне подготовката за изграждането на още 4 метростанции", заяви Фандъкова.

„От началото на миналата година започнахме изграждането на 7, по-късно добавихме още една метростанция. Така че в момента се строят общо 8. Строителните дейности вървят по график и изпълнението е на 33%", потвърди Йорданка Фандъкова.

От юни ще започне отварянето на стесненията на възлови пътища, които са заради метрото. Специално на бул. „Патриарх Евтимий“ ще се отвори през юни. Леки стеснения ще останат точно в участъците на метростанциите, защото там строителството ще продължи“.

"През юни ще се се пусне движението още по бул. „Гоце Делчев“, както и локалните платна на бул. „Цар Борис III”. Очаква се между 15 и 20 май тунелопробивната машина да се придвижи през метростанция „Красно село“, така че това ще може да го видим. Тя вече се движи на пълни обороти“, заяви Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама