Търсят тенис таланти в Стара Загора

14:44, 11 май 17 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 33 тенис клуба от 20 града в страната ще се включат в кампанията "AES България Тенис Звезди", съвместна инициатива на ЕЙ И ЕС България и Българската федерация по тенис. Официалният старт на инициативата беше даден от Оливие Маркет, изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС България на кортовете на Националния тенис център.

„Ние в ЕЙ И ЕС България вярваме, че подобряването на живота на хората е важна мисия. Нашата основна цел е да дадем на следващото поколение млади тенис звезди възможност да развият своите умения. Надяваме се  в бъдеще някои от тях да заемат място сред най-добрите в света. Кой знае – може би сред участниците в инициативата е следващият Роджър Федерер или Григор Димитров. За да се случи този успех, трябва да гарантираме, че младите хора имат необходимите условия да растат и развиват своя талант. Надявам се, че с тази инициатива ще постигнем целта, която си поставяме“, заяви Оливие Маркет.

По своя замисъл и мащаб кампанията "AES България Тенис Звезди" е уникална за България. Тя е част от програмата за корпоративна социална отговорност на ЕЙ И ЕС България, която отделя сериозно внимание на младите хора в страната.

"AES България Тенис Звезди" цели да образова и подкрепи децата с тенис талант в България. Екип от доказани български тенис треньори, които са придобили и сериозен опит в чужбина, заедно с бивши национални състезатели за Купа "Дейвис" и Фед къп ще организират образователни спортни тенис семинари от месец май до месец септември 2017 г. Първите градове, които ще станат част от спортната инициатива, са Габрово, Пловдив, София, Варна, Пещера, Троян, Дряново, Стара Загора и Шумен.

По време на семинарите ще се проведат тренировки в тенис клубовете по места с децата, ще се обсъди спортното им израстване с техните треньори и родители, ще бъдат изготвени индивидуални програми под ръководството на пътуващия екип от треньори. Сред участващите треньори са изтъкнатите имена като Матей Пампулов, Божидар Пампулов, Юлиан Стаматов, Любомира Бачева, Тодор Енев, Иво Братанов, Ивайло Трайков и др.

От 2006 година досега ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, част от бизнес портфолиото на ЕЙ И ЕС България, е инвестирала над 6.8 милиона евро в социални програми в района на Гълъбово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама