СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Добрич отличи изявените си ученици

15:21, 11 май 17 25 593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С празнично шествие и тържествена церемония днес Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Добрич отбеляза своя патронен празник. Честването се състоя пред паметника на Светите братя.

Снимка: Topnovini.bg

Гости на него бяха началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков и заместник–кметът по „Финанси и общинска собственост“ Елка Димова.

Гостите наградиха ученици, които са първенци на международни, републикански и областни форуми и са прославили името на своето училище. Талантливите деца неведнъж са доказвали своя талант и стремеж към духовното.

Снимка: Topnovini.bg

По решение на Педагогическия съвет тази година носител на училищната награда „Ивайло Петров“ за 2017 г. е деветокласничката Снежана Тодорова Стоянова, която  е носител на повече от десет награди от национални и регионални състезания и конкурси в различни области на науката и знанието.

Снимка: Topnovini.bg

В края на церемонията гостите и учениците поднесоха венци и цветя на паметника на Светите братя Кирил и Методий. Празникът днес бе посветен на 145 години от основаването на първото класно училище в Добрич, чийто наследник е средното училище. Тази година то изпраща 51 абитуриенти, съобщи директорът му Тодор Георгиев.

Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама