Каварна тържествено отбеляза 24 май

07:17, 25 май 17 25 925 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Каварна тържествено бе отбелязан 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменостa, съобщиха от общинската администрация. Ученици, учители, деца от детски градини, просветни и културни дейци се включиха в традиционното общоградско шествие по централната улица на Каварна до площада пред НЧ „Съгласие - 1890“. В празничната програма участие взеха хор „Морска звезда“ и духов оркестър към СУ „Стефан Караджа“,  ВА „Каварна“, възпитаници на детски градини и училища от общината.

 

„Този ден е гордост и радост за всички българи. Нашите букви са нашата идентичност и нашият принос за многообразието на европейската култура. Те са българското културно наследство, съхранено от нашата държава от далечни векове до днес”, заяви в тържественото си слово кметът Нина Ставрева. Тя подчерта, че 24 май е българският празник, който има най-дълга традиция на честване – вече 200 години България слави деня на Св.Св. Кирил и Методий – създателите на славянската писменост. „24 май е българският празник, който е тачен от всяка една власт, от всяко едно правителство, празникът, който стои над политиката, над борбите, освобожденията, войните”, каза още кметът.

 

В навечерието на празника - 24 май, кметът на община Каварна Нина Ставрева проведе тържествен коктейл за всички учители от общината. Специални гости на празника бяха трио Тенорите, които с елегантност и  финес поднесоха своите музикални поздрави.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама