Рафаел Надал жадува за десета титла на „Ролан Гарос“

11:24, 25 май 17 / Спорт 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако Рафаел Надал спечели тази година „Ролан Гарос“, това ще стане за десети път, което е не само подвиг в тениса, но и за целия спорт. За последно испанецът бе шампион през 2014 г.

Числото 10 се смята за магическо. С него са играли футболистите Пеле и Марадона. Прочутата румънска гимнастичка Надя Команечи първа в историята на този спорт получи максималната оценка 10, а всеки спринтьор на 100 м мечтае да го остави зад гърба си.

Почти абсурдно е един човек да спечели 10 пъти едно състезание и то в различни години, смятат специалисти. Тази пролет испанецът обаче спечели турнирите в Монте Карло и Барселона, а това вече говори за изключителната издръжливост на 30-годишния тенисист. И ако Надал успее тази година в Париж, това ще е още едно потвърждение за изключителните му физически и психически възможности на червени кортове. Надал има възможност да засенчи 9-те победи на Мартина Навратилова на „Уимбълдън“.

Извън тениса е трудно да се намери такова постоянно господство на едно състезание като това на Надал в Париж. Преди години се смяташе, че такива възможности има Тайгър Уудс в голфа, но последвалите драматични събития в живота на спортиста заличиха тези надежди. Колегата му Сам Снийд също имаше възможност да се приближи до магическото число, но успя едва осем пъти да спечели Greater Greensboro Open. Разбира се в спортове, където не се изискват особени физически усилия, подобни постижения се срещат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама