Обявиха конкурс за управлението на защитено жилище в Търговище

13:35, 25 май 17 25 643 Шрифт:
Автор:

Община Търговище обявява конкурс за възлагане управлението на социална услуга “Защитено жилище за лица с психични разстройства”. Срокът на договора е за 3 години, информираха от пресцентъра на местната администрация. От там припомниха, че Общинският съвет даде съгласието си за разкриването на защитеното жилище, като държавна делегирана дейност, на сесията си през януари.

Кандидатите трябва да са вписани в регистъра на Агенцията за социално подпомагане. Според условията те трябва да разполагат и със собствено помещение за извършване на социалната услуга, както и да имат опит в управлението на социални услуги в общността. Крайният срок за подаване на документи е до 16.30 часа на 10 юли. Внасянето става лично в Центъра за административно обслужване или по пощата с препоръчано писмо и обратна разписка на адреса на общинската администрация. 

Конкурсът е насрочен за 12 юли. Изборът на изпълнител ще бъде определен в 3-дневен срок след провеждането му.

"В защитеното жилище, с капацитет от 4 места, ще бъдат настанени пълнолетни лица, които ще водят относително самостоятелен начин на живот, подпомагани от професионалисти. Целта е ежедневната им среда да бъде близка до семейната, осигуряваща възможност за подкрепа и изява. Целта е социално включване и придобиване или възстановяване на изгубени социални умения и навици на настанените лица." обявиха от общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама