Задържаха под стража рецидивист от с. Каменар

17:30, 25 май 17 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният съд във Варна наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 35-годишeн мъж от село Каменар, привлечен като обвиняем за извършена битова кражба.

На 1 май тази година мъжът с инициали А. С. счупил ПВЦ дограмата на прозорец във варненския квартал „Победа“ и прибрал от апартамента 3 златни пръстена, обеци, карта за градския транспорт и парична сума.

Крадецът е осъждан за престъпления от общ характер, предимно за посегателства срещу собствеността и кражби от частни жилища, като многократно е лежал в затвора. Поредното си престъпление той е извършил при опасен рецидив.

Съдът прие, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение за авторство на  деянието, както и че е налице висока степен на обществена опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. Тридневен е срокът за обжалване на наложената най-тежка мярка за процесуална принуда. В случай на жалба делото е насрочено за разглеждане пред Окръжния съд във Варна за 31 май, съобщиха от пресслужбата на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама