Общинският съвет в Плевен прие Програма за закрила на детето

07:42, 31 май 17 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Програма за закрила на детето на община Плевен за 2017 година бе приета на поредната сесия на местния общински съвет. Тя бе внесена от постоянната комисия  „Здравеопазване и социална политика“  и е съгласувана и дискутирана с всички заинтересовани институции, стана ясно на сесията. При изготвянето й е взето предвид  националното законодателство, европейските директиви  и местните специфики. 

Като първа оперативна цел на програмата е посочено осигуряването на равен достъп до качествено образование на всички деца. Сред очакваните резултати  са намаляването на броя на отпадащите от образователната система ученици и  увеличаване на реинтегрираните в образователната система. Това трябва да стане като се осигурят  ресурсни учители и специалисти за подпомагане на интегрираното обучение. 

Втора основна задача на програмата е да бъдат създадени условия за социално включване на децата в риск. За целта се предвижда да бъде разкрит Център за ранна интервенция на уврежданията. Необходимите средства за това ще бъдат осигурени по ОП„ Развитие на човешките ресурси“ 2014- 2020 година, чрез реализирането на проект „Приеми ме 2015″. 

Други важни цели на програмата са подобряване на здравето на децата чрез повишаване здравната култура на населението, утвърждаване на детско участие в обществения живот в община Плевен; набелязване на мерки за откриване и подкрепа на деца таланти и др.. 

Програмата за закрила на детето за Плевен е изготвена в съответствие с Националната програма за закрила на детето. Тя е отворен документ и може да бъде допълвана, променяна и актуализирана, стана ясно още на сесията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама