ЮНЕСКО отбеляза 10-годишнината на Aladdin Project срещу расизма и антисемитизма

08:44, 31 май 17 / Свят 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова участва в гала в Париж по случай 10-годишната на Aladdin Project, в присъствието на редица гости, сред които бившият президент на Франция Никола Саркози. Това предаде БГНЕС.

Aladdin Project, създаден преди 10 години под патронажа на ЮНЕСКО и Фондация в памет на Шоа, работи за обмен на знания и информация за еврейската история, историята на Холокоста, историята на отношенията между евреите и мюсюлманите, като път за борба с расизма, антисемитизма и отричането на Холокоста. В своята реч Ирина Бокова изтъкна значението на образованието, историята и културата в борбата срещу войнстващия екстремизъм, отричането на Холокоста, антисемитизма.

„Aladdin Project олицетворява амбицията, която ръководи всички действия на ЮНЕСКО: изграждането на мира започва в съзнанието на мъжете и жените чрез образование, култура, познаване на историята. Борбата срещу войнстващия екстремизъм, срещу всички форми на расизъм, включително антимюсюлманския расизъм, борбата срещу всички форми на антисемитизъм, включително омразата към Израел, също е културна борба, която се води в училищата, в медиите, в общественото мнение“, заяви Бокова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама