Дискутират бъдещето на библиотеките в Търговище

08:57, 31 май 17 25 645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Научна конференция под мотото „Библиотеката на 21 век и културното наследство“ се провежда в Търговище. Форумът се провежда за първи път и на него присъстват библиотечни експерти от цялата страна, както и лектори от Българската академия на науките.

 


по време на откриването на събитието заместник областният управител на Търговище Стефан Иванов направи ценен подарък на Регионална библиотека „Петър Стъпов“, която е домакин на конференцията. Той дари за фонда на културната институция историческата енциклопедия „България в Първата световна война 1914-1918“.

„В глобалния свят ролята на библиотеките и библиотечните работници е много по-ценна, защото съхраняват културното многообразие и знание и опазват националната идентичност.“, каза в приветствието си заместник областният управител.

 


Сред темите, които се дискутират по време на научната конференция е и тази за ролята на библиотеките за запазване на културното ни наследство. Търговищката библиотека е дигитализирала издания на периодичния печат от 1900 до 1950 година, които са достъпни на интернет сайта на културната институция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама