Сметната палата одобри одитния доклад на Община Благоевград

09:05, 31 май 17 25 555 Шрифт:
Автор:

Заключението на одиторите е, че финансовият отчет дава вярна и честна представа за финансовото състояние и имущество на Община Благоевград към 31 декември 2016 година, съобщиха от Общината.

Независими одитори проверяваха баланса към 31 декември 2016 година, отчетът за приходите и разходите за годината, отчетът за касово изпълнение на бюджета, сметките за средства от Европейския съюз и сметките за чужди средства за 2016 годна. Докладът, направен на основа събраните база данни и доказателства заключва, че в Община Благоевград за отчетния период няма допуснати грешки, или разминавания, отчетът е коректен, честен и дава вярна представа за състоянието на общината. 

„Мисля, че заключението на независимия одит е оценка за начина, по който се работи в община Благоевград. Налице е прозрачност и педантичност и в усвояването, и в разходването на финансовите средства. Това е поредната година ,в която финансовият ни отчет се заверява от Сметната палата без всякакви резерви“, коментира градоначалникът Атанас Камбитов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама