ВиК–Сливен и РЗИ извършват съвместен контрол за качеството на водата в Сливенско

10:33, 31 май 17 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Периодична информация за състоянието на питейната вода в Сливенска област се убликува на сайта на РЗИ – Сливен, съгласно указанията на министерството на здравеопазването и министерството на регионалното развитие и благоустройството.

„В и К“ – Сливен и РЗИ извършват съвместен контрол по всички физикохимични и микробиологични показатели и се информират взаимно при нарушения. Събирането на пробите става по график. Информацията се обновява на всеки 15 дни.

„Заради открития водоизточник яз. „Асеновец“ и многобройното население в областния град, контролът на питейната вода в Сливен по принцип е зачестен”, заяви началникът на отдел „Пречистване“ във „В и К“ – Сливен инж. Мария Добрева. За възможното замътване на водата след отстраняване на аварии гражданите са предупреждавани предварително. При снеготопене и обилни дъждове контролът върху показателите за мътност и манган е ежедневен.

Вече е извършена ежегодната дезинфекция на първата камера на единия от двата водоизточника на Сливен, без да се спира водата за потребителите. Предстои дезинфекция на втората му камера и на втория водоизточник. След дезинфекцията, остатъчният хлор във водата се следи денонощно с апаратура и при нужда се реагира незабавно. Нямаме притеснения за качеството на водата, подавана във водопроводната мрежа на Сливен, заяви инж. Добрева.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама