Общински спортни обекти работят безплатно за Деня на детето

11:17, 31 май 17 / Спорт 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ледената пързалка във варненския квартал „Младост“ ще може да се ползва безплатно утре в три сесии. Поводът е Денят на детето, в който общинското предприятие „Спорт – Варна“ отваря за безплатни посещения част от базата, която стопанисва.

От 10 до 19 ч. деца инвалиди ще могат да играят тенис на маса в залата за скуош на общинския спортно-развлекателен комплекс „Младост“. През целия ден безплатно ще се ползват водните колела в езерцето на комплекса.

По един коридор за безплатни посещения отварят плувният комплекс „Приморски“ и басейн „Делфини“. Свободно от 8 до 16 ч. ще може да се ползва един от тенис кортовете в кв. „Чайка“,а от 8 до 20 ч. гратис ще са срещите по футбол, волейбол и баскетбол в общинския спортен комплекс в „Аспарухово“.

Програмата на общинската дирекция „Спорт“ предвижда и открити уроци по няколко спорта. На реновираната открита спортна площадка в двора на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Аспарухово“ от 11 ч. ще се проведе открит урок по баскетбол за петокласници. За специален треньор е поканен бившият състезател на високо ниво Саша Топчов от Академията „Стар баскет“. От 13,30 ч. ще се състои и открит урок по баскетбол на другата открита реновирана площадка в СУХНИ „Константин Преславски“. В двора на СУ „Димчо Дебелянов“ от 10,10 ч. възможност да се включат в открит урок по баскетбол ще имат и децата от трети клас на училището. Там лично Венци Гечев, който е председател на ЖБК „Одесос“ (шампиони на България за 2017 г.) и треньори от клуба ще научат децата на основни умения в спорта.

Открит урок по футбол от 10,10 ч.ще води треньорът Петър Кръстев от детския футболен клуб „Шампиони“. Той ще се проведе на спортната площадка по футбол на ОУ „Иван Вазов“ с деца на възраст V - VI клас.

Открит урок по тенис на маса ще има в ОУ „Добри Чинтулов“ от 11 ч. и в СУ „Найден Геров“ от 13,30 часа. Главният треньор на спортен клуб по тенис маса „Варна 2015“ Александър Савов и републикански шампиони ще демонстрират красотата на този спорт.

  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама