БСП иска оставката на председателя на парламента

11:28, 31 май 17 / Политика 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Искаме оставката на Главчев заради грубо нарушаване на правилника на Народното събрание и е проводник на езика на омразата.

Това заяви председателят на БСП за България Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

Парламентът не работи вече цяла седмица. Това е така, защото правителството и мнозинството нямат управленска програма, заяви лидерът на БСП.

Нинова добави, че проектите, които БСП внася не се гледат в комисии и зала. По това време ГЕРБ чете декларации с омраза и лицемерно подават ръка, но провокират скандали, за да прикрият факта, че правителството не решава проблемите на държавата, заяви тя.

В същото време законите, които ние внасяме не се гледат нито в комисии, нито в зала. По това време ГЕРБ чете декларации пълни с омраза и конфронтация, които целят да прикрият управленската им немощ. Лицемерно искат национално съгласие и протягат ръка, но умишлено вкарват разделителни линии и провокират скандали, за да прикрият факта, че правителството не решава нито един проблем в държавата. Даже официално обявиха, че имат радикално крило. Ето, как се случват тези провокации и език на омразата, отбеляза Нинова.

"Ние сме не Българска социалистическа партия. Клахте българите, както и турчин не ги е клал. Дано не се повтаря никога вече управлението на БСП, което представлява утопията на властта и т.н.", изчете Нинова.

Стенограмите, в които се твърди, че ние нямаме право да говорим и да бъдем съдници, т.е. отнема ни се и думата. Днес от трибуната на парламента прозвучаха думи като - безродници, убийци, кръв.

С този език, според нея, в парламента се насажда омраза и разделение от ГЕРБ. Това отношение не е само към БСП, а към 1 млн. българи, които ние представляваме тук. Председателят на парламента трябва да е пръв между равни, заяви още тя и добави, че това не е така. Главчев грубо и системно не изпълнява правилника на НС. Защото, според правилника, който тя цитира, той трябва да накаже народни представители за това, че отправят лични нападки, думи, които увреждат доброто име и т.н. Тя обвини Главчев и комисиите, че се задържат законодателните проекти на БСП.

Затова днес от БСП заради системно превишаване на правата и системно неизпълнение на задълженията в рамките на неговата компетентност, внасят подписка за искане на оставката на Главчев като председател на НС. Изискването по правилник е една трета да бъдат подписите, за да бъде задвижена процедурата за оставката на Главчев. От БСП внасят подписите в НС днес. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама