Главчев: БСП биха си спестили несгодите, ако Нинова беше приела председателския пост

11:48, 31 май 17 / Политика 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички тези несгоди биха си ги спестили, ако Нинова беше приела председателския пост. Тази хипотеза смятаме, че е пропусната засега. Не знам какви са основанията. Това коментира председателят на Народното събрание Димитър Главчев, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката му, предаде БГНЕС.

Ако съм необходимият виновник, съм готов да поема тази отговорност, за да може спокойно да функционират държавните институции, ако някой е преценил, че аз съм проблема. Поемам тази отговорност, ако парламентът ще работи добре, каза още Димитър Главчев.

Той заяви, че законопроектите на БСП са разпределяни веднага след постъпване по комисии. "Да си направят справка в комисиите, защо не се разглеждат", заяви той.

Относно езика на омразата, каза Главчев, когато има декларация от името на парламентарна група, ако отнема думата, ще означава, че има мракобесие от моя страна и потъпкване на свободата на словото, коментира той. Когато има декларация, се смята, че зад нея стои цялата парламентарна група, а не само този, който чете.

Относно работата на комисиите Главчев заяви, че се е обърнал към ръководството на групите да постъпват законопроекти в резултат на работа на комисиите, за да може да са годни за пленарна зала, обясни той.

За тона в залата Главчев заяви, че тонът в залата е коректен, като се изключат декларациите. Но той посъветва да се погледне кой е инициатор на този тон - "не ми се ще аз да казвам кой".

За работата на парламента в момента и кратките заседания, Главчев заяви, че е доволен от работата на парламента в рамките на това, което може да работи тези дни. Отново той заяви, че апелът трябва да е към работата на комисиите, защото част от комисиите имат право да поискат да се свика заседание на комисията с определен дневен ред. Ако се разгледа законопроекта в комисията, няма никакъв проблем веднага да бъде предложен в дневния ред на пленарна зала.

Главчев заяви и че е готов да поеме отговорността за тона в залата, ако парламента ще работи спокойно. Ако аз съм необходимия виновник, съм готов да поема тази отговорност, за да може спокойно да функционират държавните институции, ако някой е преценил, че аз съм проблема да функционира добре парламента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама