В. „Таймс”: На изборите консерваторите може да загубят парламентарното си мнозинство

12:03, 31 май 17 / Свят 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Управляващата във Великобритания Консервативна партия може да загуби 20 места в парламента на предсрочните избори и така да се лиши от пълното си мнозинство в Камарата на общините, съобщи лондонският в. „Таймс” като се позова на проучване на социологическата агенция YouGov („Ю Гав"). Това предаде БГНЕС.

Като се има предвид растящата популярност на Лейбъристката партия, което ще й позволи да увеличи присъствието си в законодателния орган с 30 души, може да се стигне до т.нар. „висящ”, когато нито една политическа сила няма абсолютно мнозинство от326 места, нужни за формирането на правителство.

Според модела, представен от YouGov, на изборите торите ще получат 310 депутатски места (330 до разпускането на парламента), а лейбъристите ще увеличат депутатите си в Камарата на общините от 229 на 257.

Очаква се Шотландската национална партия да има 50 депутати, а Либералните демократи – 10.

През април депутатите подкрепиха предложението на министър-председателката Тереза Мей за предсрочни избори на 8 юни. Целта на Мей беше с категорична победа на вота да укрепи позициите си в законодателния орган преди началото на активния стадий от преговорите за Брекзит. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама