Празник за децата, родени с финансовата подкрепа на общинския фонд „Ин витро” бе организиран в Разград

14:32, 31 май 17 25 615 Шрифт:
Автор:

Празник за децата и семействата, подпомогнати от община Разград по програмата "Ин витро" се проведе днес в Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев". Събитието бе организирано за първа година от общинската администрация по повод Деня на детето - 1 юни с идеята той да стане традиционен. На празника присъстваха четири от петте деца, родени с финансовата подкрепа на общинския ин витро фонд  – Ида, София, Берк и Божидар.

Малчуганите получиха подаръци от председателя на Общинския съвет Надежда Радославова по повод празника.

На голям картон пък бяха запечатани ръчичките на дечицата с пожелание в скоро време на този картон да не остане празно местенце. Имаше и сладка изненада – голяма торта и лакомства. Музикален поздрав към малчуганите, техните семейства и гостите отправиха възпитаниците на Музикалната школа Пресияна Тодорова и Надежда Венциславова.

 

 

Създаването на общинския ин витро фонд е гласувано от Общинския съвет в Разград през юни 2011 година. За този период финансиране от общинския фонд са получили 33 семейства, а с помощта на програмата на бял свят са се появили две момиченца и три момченца. През 2017 г. в бюджета на общината отново са заложени средства за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. Размерът на определените средства за отпускане на помощ за лечение е 50 000 лв. В тази сума са включени средства за еднократна помощ за лечение и средства за подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама