Връчиха наградите „Златно сърце” в Сливен

16:18, 31 май 17 25 1034 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За единадесета поредна година в Сливен връчиха наградите „Златно сърце”.  Отличията  се присъждат на деца и ученици от област Сливен, извършили добродетелни постъпки.  Те се връчват тържествено в навечерието на Деня на детето. Церемонията се състоя днес в залата на Регионално управление на образованието – Сливен. 30 са номинираните за добродетелни постъпки. 

 

Наградата за добродетелност „Златно сърце” за 2017 година бе присъдена на учениците Филипа Станимирова Василева - IVA клас на СУ „Константин Константинов“ – Сливен, която е дарила косите си за изработване на перука на онкологично болен човек; Ралица Добринова Апостолова - VIIА клас на ОУ „Панайот Хитов“ – Сливен, която отрязва и дарява косата си за направа на перуки на онкоболни деца;             Янислава Георгиева Арнаудова – VI клас на СУ „Йордан Йовков“ – Сливен. На 27.04.2017 г. шестокласничката от СУ „Йордан Йовков“ намира в района на магазин „Кауфланд“ изгубена дамска чанта с ценни семейни документи. С помощта на отдел „Информация“ в магазина, Янислава успява да върне на собственичката изгубената вещ.

 

Колективна  награда за добродетелност „Златно сърце”- 2017 год. за системна благотворителна и доброволческа дейност  бе присъдена на VIБ клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен за организиране и провеждане на Коледен и Великденски базар, средствата от които са предоставени за лечение на учителка с онкологично заболяване и за нуждите на деца със синдром на Даун; Театрална трупа „Класика“ при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен. След достойно представяне в XIII театрални празници на младежкото театрално изкуство „Бургаски изгреви - 2017“ театър „Класика”  започна своята традиционна благотворителна дейност, като през тази учебна година под мотото „Иска се добро сърце, за да направиш себап за другите“ събира средства за хора в неравностойно положение и деца сираци от Сливен; IIIА клас на СУ „Пейо Крачолов Яворов“ – Сливен. През учебната 2016/2017 г. учениците от III а клас са извършили редица добродетелни постъпки. Те имат номинация за своята добротворческа дейност от Помощно училище „Власаки Шуманов” – Сливен.

 

Сертификат за благородна постъпка „Златно сърце” бе присъден на  още 20 ученика.

Наградите бяха връчени от  Чавдар Божурски – областен управител на област Сливен, д-р Бисерка Михалева – началник на Регионално управление на образование – Сливен и  Пепа Чиликова – заместник-кмет на община Сливен.

Инициативата „Златно сърце“ за пръв път е реализирана от Природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ – Сливен през 2006 година. Целта е да се популяризират по подобаващ начин добрите дела на децата, да се изрази благодарност за достойното им поведение, да се покажат на обществеността примери за доброто, стойностното, общочовешкото поведение, на което са способни възпитаниците  на нашите училища.

През последните няколко години наградата се осъществява от РУО-Сливен и Областна администрация – Сливен, с любезното съдействие и помощ от Издателство „Просвета“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама